Nåtidens matkultur i Italia er et resultat av geografiske betingelser og historiske hendelser Italia har hatt. Forskjellene er merkbart store fra det nord-italienske til det sør-italienske kjøkken og enkelt fortalt er dette et resultat av de store klimatiske variasjonene i det lange støvelformede landet.
Maten i sør har det mest typiske middelhavspreget, med blant annet smaker av olivenolje, ansjos, kapers, oliven, hvitløk og chili. Sør-Italia er også størst og best på tomatsauser, både til pasta, pizza og hovedretter. I nord setter i stor grad melkeprodukter sitt preg på kokekunsten. Ost, fløte og smør gjør maten både tyngre og rundere i smaken.
De fleste italienske matretter lages bare i bestemte regioner og tilberedes ofte noe annerledes enn det vi tradisjonelt sett er vant med her til lands. Forskjellene er også ofte store fra familie til familie eller fra kokk til kokk. Dette fører ofte til diskusjoner rundt hva som er den autentiske oppskriften og om hva som er rett eller galt.
Pasta, italienske oster, risottoris, polenta, fingerkjeks, olivenoljer, olivener og pinjekjerner er eksempler på råvarer man kan få kjøpt i butikken, som gjør det lettere for deg å lage mat etter italienske oppskrifter og tradisjoner. Den gode kvaliteten på kjøtt og kylling som vi har her i Norge gjør også at forutsetningene ytterligere forhøyes med tanke på å oppnå et godt italienskinspirert måltid.
Så prøv deg på noen av våre oppskrifter og la deg forføre av de tradisjonelle italienske smakene. Husk at “det magiske måltidet” lettest trylles frem med gode ferske råvarer av topp kvalitet. Enhver kokk og matlager i Italia følger dette prinsippet. Kjærlighet til hver enkelte råvare.
Under finner du et utvalg oppskrifter som fort kan få deg, din famile eller dine matvenner til å bryte ut i Italienske arier av de sjeldne.