Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sushi maki med laks og kremost

Slik lager du maki

Maki betyr å rulle, så sushi maki er ganske enkelt en sushirull! Hjemmelaget sushi maki er både godt og imponerende - perfekt for sosial matlaging! Fyll noriark med ris, og topp med grønnsaker, frukt, fisk, skalldyr eller kjøtt - gjerne i ulike kombinasjoner. 

Koke ris trinnbilde

1. Lag sushiris

Lag sushiris i god tid. Bruk egnet sushiris, og ikke vanlig ris, så den får riktig konsistens. Smak til med marinade. 

Sushi stemningsbilder

2. Skjær grønnsaker

Skjær frukt eller grønnsaker i strimler på ca. 5x5 mm. Kan gjøres i forkant om du vil preppe. Legg da grønnsakene i kaldt vann, så de holder på fuktigheten. 

Sushi stemningsbilder

3. Skjær fisk eller skalldyr

Skjær laks, kokt scampi, tunfisk, smørfisk eller annen sjømat i strimler på ca. 1x1 cm.

Sushi - Trinn for trinn maki sushi

4. Bruk bambusmatte

Dekk en bambusmatte med plastfolie hele veien rundt. Det er for at sushien ikke skal henge fast i matten, i tillegg til at det holder også matten ren.

Sushi - Trinn for trinn maki sushi

5. Legg på ris

Legg et noriark på bambusmatten, og fordel ris i et tynt lag, ca. 5 mm. Hold igjen 1-2 cm i den ene enden, da den brukes for å feste rullen. Tips: ha gjerne en skål med vann ved siden av til å dyppe fingrene, da slipper du at risen klistrer seg fast til henda.

Sushi - Trinn for trinn maki sushi

6. Topp med fyll

Legg strimler med grønnsaker og fisk på på risen. Du kan også legge risen ned mot bambusmatten, så risen blir på utsiden. Pass på å ikke legge på for mye fyll, da blir det vanskelig å rulle sammen.

Sushi - Trinn for trinn maki sushi

7. Rull sammen

Start med å rulle nedenfra, samtidig som du presser rullen sammen. La bambusmatten gli oppover, mens makirullen samles inni matten. Drypp litt vann på enden av noriarket, og press godt sammen. Legg rullen på en skjærefjøl med skjøten ned.

Sushi - Trinn for trinn maki sushi

8. Del i biter

Bruk en skarp kniv og del rullen på midten, og del så i to igjen, til du har åtte makibiter av én rull. Server med syltet ingefær, wasabi og soyasaus på siden. 

Trenger du inspirasjon til hjemmelaget sushi? Vi har laget en sushi ordbok, med de mest kjente begrepene i sushi-universet, og inspirasjon til nye og gamle sushifavoritter!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB12 01.09.2024 08:13:41