Blant de mest populære søndagsmiddagene, kanskje utenom grillsesongen, er en eller annen form for stek. Både klassisk skinkestek med surkål, oksestek, reinsdyrstek med viltsaus, elgstek, svinekam og brun saus er oppskrifter vi ser er populære.
I vintermånedene etter jul er det fortsatt mange som nyter en god søndagsmiddag med ribbe eller pinnekjøtt. Sunne og raske middager i uka kombinert med rause middager i helgene er trolig en del av den norske formen for sunnhetsrealisme.
Kjøttkaker med brun saus, kokte poteter og kålstuing eller ertestuing er en typisk norsk middag, som vi gjerne spiser på søndag. Det samme er ulike middager med koteletter. Vi kan med andre ord si at “sausemiddag” med kokte poteter er typisk norsk søndagsmiddag.
Langsomme gryter
Lag en stor porsjon lapskaus eller lys lapskaus, så har du middag for minst et par dager.
Det finnes mange supergode gryteretter som bare krever litt koketid for å gi mørt kjøtt. Samtidig får du en utrolig smakfull kraft som kan brukes til suppe eller god saus. Vi kan for eksempel anbefale lapskaus, sosekjøtt og oksekasserolle eller skogsgryte, som alle er gode høstgryter. Ungarsk gulasj bankekjøtt og sjømannsbiff er gode alternativer.
Kylling cacciatore, som kan oversettes til jegerens kyllinggryte, er en deilig alt-i-ett-gryte som nesten gjør seg selv. Server den med deilig ferskt brød for å få med hver dråpe av sausen.
Raske gryter og kjøttdeigretter
Vil du ha en utradisjonell søndagsmiddag, så er thaigryte med strimlet svinekjøtt et godt valg.
Ikke alle gryter tar like lang tid. Vår alltid populære finnbiff laget med reinsdyrskav er serveringsklar på rundt halvtimen. Andre svært populære og raske søndagsgryter er biff stroganoff, chili con carne og kyllinggryte med kokosmelk. Dette er mat som smaker!
Thaigryte med strimlet svinekjøtt er en annen populær oppskrift, og har du barn som liker å lage mat, så finner du samme oppskrift med gode trinn for trinn-beskrivelser på matstart.no.
Blant de norske søndagsfavorittene finner vi også en italiensk klassiker - lasagne. Du kan lage lasagne med vanlig kjøttdeig eller du kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.