Tapas-tradisjonen startet opprinnelig med at man serverte en skive spekeskinke over sherryglasset for å holde fluene borte. I dag består tapasbordet av et utall fat med utvalg av småretter med kjøtt, sjømat og grønnsaker. En av de mest populære grønnsakene til sommertapas er asparges. Den er allsidig og kan serveres sammen med for eksempel skinke, spekeskinke eller bacon. Asparges smaker også godt alene, bare servert med sitron-hollandaise, sitronolje eller spekeskinkesmør. Her
1. Asparges med parmesanost i spekeskinke
Asparges og parmesanost i spekeskinke er en smakfull smårett når du har lyst på noe godt og en super sommertapas som kan serveres med ferskt brød og rømmedressing.
2. Asparges med glasert bacon
Salt, søtt, sprøtt og godt! Herlig, grønn asparges surret med bacon og glasert med lønnesirup. Perfekt rett på et sommerlig tapasbord. Den kan også serveres som snacks eller som tilbehør til grillmat.
3. Frisk asparges med sitron-hollandaise
En flott forrett eller liten rett på tapasbordet! Kok aspargesen til den er såvidt mør, og server den som en lekker forrett sammen med klassisk hollandaise. Om du vil kan du også servere noen tynne skiver spekeskinke til. Litt oppskåret skinke eller noen stekte baconbiter er kjempegodt ved siden av.
4. Grillet asparges med sitronolje
Smaken av grønn asparges kan beskrives som «småbitter» med herlige nøttetoner og den kler smaken av grill. Grill asparges over direkte varme til de får en gyllen farge, 3-4 minutter. Overøs med litt frisk og god sitronolje og krydre med salt og pepper etter smak. Nydelig på tapasbordet!
5. Ovnsbakt asparges med spekeskinkesmør
Bak asparges på høy temperatur i stekeovnen, og la en klatt deilig urtesmør med spekeskinke gi ekstra smak. Du trenger ikke mange grammene spekeskinke for å gjøre smaken på urtesmør til en helt ny opplevelse! Smøret kan også lages i god tid før du skal bruke det, og kan også godt fryses. Form smøret til en pølse og rull det i plastfolie eller matpapir. La det bli temperert før det skal brukes, så kommer smakene tydeligere fram.
6. Asparges med bolzanosaus
Eller hva med å servere deilig grillet asparges med en klassisk bolanosaus? Sausen kommer fra byen Bolzano nord-øst i Italia. Der serveres den som oftest med friske asparges. Den er til forveksling lik den franske sauce Gribiche og lages som en majones, men med kokte egg.
Vi har samlet flere småretter du kan servere til sommertapasen.