Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grovt brød

Ulike brød til ulike pålegg

I butikken er det et stort utvalg av brød.  Her er våre anbefalinger til hvilke brød som passer best enten du skal smøre matpakker eller lage kosemat til helgen.

I butikken er det et stort utvalg av brød. Brød bakt på ulike kornsorter og med ulike grovhetsgrader har ulik smak og konsistens.  De egner seg til ulike pålegg.

Valg av brød kan gjøre mye for å fremheve smaken og teksturen på ulike pålegg. Her er anbefalinger for hvilke typer brød som passer best til ulike måltidssituasjoner

Sunn januar med grovbrød

Grovbrød smaker kraftigere enn loff og har en tydelig "kornete" karakter. Grovbrød kjennetegnes ved sin høye andel av grovt mel og hele korn. Noe som bidrar til at de holder godt på fuktighet og blir saftige.  Skorpen kan variere fra myk til sprø, avhengig av bakemetode.

Grovbrød er et næringsrikt og mettende valg som er populært i mange norske husholdninger. Grove brød er rike på fiber som gir god fordøyelse og metthetsfølelse. De er også en kilde til protein, og gir påfyll av flere B-vitaminer, vitamin E, jern, magnesium og selen.  Hvor grove brødene er fremgår av grovhetsprosenten på forsiden ev brødposen.

sandwich med cottage cheese og kyllingGrovt og smaksrikt rugbrød er et godt utgangspunkt for en deilig sandwich med cottage cheese og kylling.

Rug gir en fyldig smak til brød. Det gjør dessuten brødet saftig og lengre holdbart.  Grove rugbrød i tynne skiver er godt følge til både pålegg som ost, skinke, leverpostei eller fisk (som sild og røkelaks). 

Omelett toast

En omelett toast som middagssandwich er den perfekte løsningen når du trenger en rask og mettende middag. Kombinasjonen av fluffy egg, saftig skinke, friske tomater, sprø salat og en kremet touch av majones gjør denne sandwichen perfekt for travle hverdager. Ferdig på minutter, full av smak!

Havre har en nøtteaktig smak som gir god smak på brød.  Grove havrebrød er ofte saftige og har lang holdbarhet. Det at kornet er lyst og oftest uten hele korn, gjør det mer barnevennlig. 


Surdeigsbrød

Omelett med bacon og purre

Surdeigsbrød har en karakteristisk syrlig smak som kommer fra melkesyrebakteriene i surdeigen. Smaken kan variere fra mildt syrlig til mer intens, avhengig av hevetid og type mel som brukes. Surdeigsbrød har ofte en sprø og karamellisert skorpe som gir god tyggemotstand.
Brødet er ofte saftig og har store, ujevne luftlommer

Velg gjerne surdeigsbrød til bløtkokte og hardkokte egg eller retter som eggerøre, omelett og eggesalat.

Loff til helgekosen

Biffsandwich med karamellisert løk

Når du skal unne deg en skikkelig digg sandwich med biff, smørsaus og masse smelta ost  som helgekos kan du gjerne velge loff.

Loff er et lyst, luftig og mykt brød som er bakt av siktet hvetemel. Smaken er mild, nøytral og søtlig noen som gjør at den passer til både søte og salte pålegg.  Loff har mindre fiber og næringsstoffer enn grovere brød, så bør forbeholdes til fest og helgekosen. 

Velg loff til helgefrokosten eller prøv våre gode sandwicher med biff eller tunfisk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12591, server:MP-PRD-WEB14 09.01.2025 05:19:26