I butikken er det et stort utvalg av brød. Brød bakt på ulike kornsorter og med ulike grovhetsgrader har ulik smak og konsistens. De egner seg til ulike pålegg.
Valg av brød kan gjøre mye for å fremheve smaken og teksturen på ulike pålegg. Her er anbefalinger for hvilke typer brød som passer best til ulike måltidssituasjoner
Sunn januar med grovbrød
Grovbrød smaker kraftigere enn loff og har en tydelig "kornete" karakter. Grovbrød kjennetegnes ved sin høye andel av grovt mel og hele korn. Noe som bidrar til at de holder godt på fuktighet og blir saftige. Skorpen kan variere fra myk til sprø, avhengig av bakemetode.
Grovbrød er et næringsrikt og mettende valg som er populært i mange norske husholdninger. Grove brød er rike på fiber som gir god fordøyelse og metthetsfølelse. De er også en kilde til protein, og gir påfyll av flere B-vitaminer, vitamin E, jern, magnesium og selen. Hvor grove brødene er fremgår av grovhetsprosenten på forsiden ev brødposen.
Grovt og smaksrikt rugbrød er et godt utgangspunkt for en deilig sandwich med cottage cheese og kylling.
Rug gir en fyldig smak til brød. Det gjør dessuten brødet saftig og lengre holdbart. Grove rugbrød i tynne skiver er godt følge til både pålegg som ost, skinke, leverpostei eller fisk (som sild og røkelaks).
En omelett toast som middagssandwich er den perfekte løsningen når du trenger en rask og mettende middag. Kombinasjonen av fluffy egg, saftig skinke, friske tomater, sprø salat og en kremet touch av majones gjør denne sandwichen perfekt for travle hverdager. Ferdig på minutter, full av smak!
Havre har en nøtteaktig smak som gir god smak på brød. Grove havrebrød er ofte saftige og har lang holdbarhet. Det at kornet er lyst og oftest uten hele korn, gjør det mer barnevennlig.
Surdeigsbrød
Surdeigsbrød har en karakteristisk syrlig smak som kommer fra melkesyrebakteriene i surdeigen. Smaken kan variere fra mildt syrlig til mer intens, avhengig av hevetid og type mel som brukes. Surdeigsbrød har ofte en sprø og karamellisert skorpe som gir god tyggemotstand.
Brødet er ofte saftig og har store, ujevne luftlommer
Velg gjerne surdeigsbrød til bløtkokte og hardkokte egg eller retter som eggerøre, omelett og eggesalat.
Loff til helgekosen
Når du skal unne deg en skikkelig digg sandwich med biff, smørsaus og masse smelta ost som helgekos kan du gjerne velge loff.
Loff er et lyst, luftig og mykt brød som er bakt av siktet hvetemel. Smaken er mild, nøytral og søtlig noen som gjør at den passer til både søte og salte pålegg. Loff har mindre fiber og næringsstoffer enn grovere brød, så bør forbeholdes til fest og helgekosen.
Velg loff til helgefrokosten eller prøv våre gode sandwicher med biff eller tunfisk.