Kjøttdeig er ofte tilsatt 1% salt, men det finnes også kjøttdeig uten tilsatt salt. For å lage kjøttkaker er det nødvendig med noe salt, for at ikke kjøttkakene skal bli tørre. Saltet bidrar nemlig til å aktivisere proteinet i kjøttet, som gjør at kakene blir spenstige og holder på saftigheten.
Dersom du har ønske om å redusere inntaket av salt, kan du velge kjøttdeig uten vann og salt, og heller tilsette en mindre del hjemme. Dette kan gjøres på to måter:
Kjøttkaker med foodprosessor
Lager du kjøttkaker i foodprosessor kan du ha alle ingredienser i beholderen samtidig, og kjøre til farsen er jevn og fin. Det tar ca. 20 minutter. Vi i MatPrat mener dette er den mest effektive måten å lage kjøttkaker på.
Kjøttkaker for hånd
Skal du lage kjøttkaker for hånd bør du tilsette saltet først, og røre godt. Etterhvert vil du merke at deigen blir seig og smidig. Når deigen er klar kan du tilsette potetmel, krydder, vann/melk, og lage kjøttkaker som du pleier.
Oppskrifter på hjemmelagde kjøttkaker
Har du aldri laget kjøttkaker før? Vi lærer deg hvordan!