Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vaniljekrem til kaker

Slik lager du eggekrem (vaniljekrem)

Her forklarer vi trinn for trinn hvordan du lager eggekrem og vaniljekrem.

1 vaniljestang

4 dl melk

6 eggeplommer

1/2 dl sukker

1-2 ss maisenna

eventuelt pisket krem

TRINN 1

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Spar gjerne stengene og lag ditt eget vaniljesukker.

TRINN 2

Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og visp dem sammen. Varm forsiktig opp mot kokepunktet under omrøring, til kremen begynner å tykne fra bunnen. Senk varmen, kremen skal ikke boblekoke.

TRINN 3

Trekk kjelen av dersom kremen begynner å koke. Sett den tilbake på platen for å tykne videre under omrøring. Avkjøl sausen i en kum med kaldt vann. Vend eventuelt inn stivpisket kremfløte.

Her finner du oppskriften på vaniljekrem, og se hvordan lage vaniljekrem under:

Vaniljekrem til kaker
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 

 

Kommentarer

  • Ronja Tesselaar Leiknes

    Fungerte supert! Tok ikke altfor lang tid før den ble tykk, og jeg er ikke akkurat en ekspert på kjøkkenet, så ble fornøyd når til og med jeg klarte denne oppskriften :)

    • Cecilie Maske

      Så flott, Ronja! Takk for tilbakemelding! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 14.03.2025 21:28:06 handleliste stengt