Slik steker du koteletter i panne
Brun kotelettene raskt i varm panne 2-3 minutter på hver side og dryss på salt og pepper. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca. 5 minutter.
Langt de fleste velger å skjære vekk kotelettens fettrand. Vent gjerne med dette til etter steking for å beholde det meste av den gode smaken. Ved oppvarming smelter noe av fettet og siver ut i pannen, så du trenger ikke være redd for at fett skal trekke inn i kjøttet. Renskjærer du kotelettene synker fettinnholdet fra 14 prosent til 5,1 prosent. Halvparten av dette er umettet fett.
Nye muligheter med koteletter
Tar du den lille jobben det er å skjære vekk kotelettbeinet og fettranden, sitter du igjen med renskåret svinekjøtt som er enkelt å strimle. Strimlet svinekjøtt er supert utgangspunkt til for eksempel wok og i supper.