Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brokkolisuppe med strimlet svinekjøtt

Slik steker du strimlet svinekjøtt

Når du steker strimlet svinekjøtt er hemmeligheten sterk varme. Wokpanne er perfekt til dette, men har du vanlig stekepanne går det også bra. 

Kjøp ferdig strimlet svinekjøtt. Finner du ikke det i butikken, kan du bruke for eksempel flatbiff eller skinkebiff som du skjærer i tynne strimler, ca 1 cm tykke og 5 cm lange.

Du kan med fordel temperere kjøtt ved å ha det i romtemperatur ca. en halv time før steking. Da unngår du at kjøtt kjøler ned pannen og dermed koker kjøttet istedenfor å steke det. Varm wokpannen godt og tilsett litt olje. Bruk en olje som tåler høy temperatur, for eksempel raps-, mais- eller solsikkeolje. Disse spruter heller ikke så lett. Du kan enkelt sjekke om woken har riktig temperatur ved å stikke et treskaft ned i oljen. Bruser det lett, er oljen varm nok.

Husk, temperaturen skal være høy hele tiden! Det er derfor viktig å ikke ha for mye kjøtt i woken av gangen, for da faller temperaturen og kjøttet “koker” i stedet for å steke. Så stek det heller i flere omganger. La kjøttet brune, snu det og la det steke litt til. Men ikke la det bli helt gjennomstekt. Ta kjøttet ut av woken, og la det hvile mens du raskt woker grønnsakene.

Gjør du det på denne måten får du mørt og saftig kjøtt hver gang! Og strimlet svinekjøtt er lett å smaksette og variere, her får du mulighet til mange forskjellige smaker på samme raske og sunne råvare. Strimlet svinekjøtt kan erstatte kjøttdeig i de retter hvor kjøttdeig brukes. 

Thaigryte med svinekjøtt

 

Kommentarer

  • Gunnar Sommerfeldt

    “Men ikke la det bli helt gjennomstekt.” Å ikke gjennomsteke svinekjøtt høres ut som en potensielt svært dårlig ide, vel?

    • Cecilie Maske

      Hei, Gunnar! Det kan du ha rett i, om man serverer større stykker svinekjøtt som ikke er gjennomstekt. Men vi anbefaler denne måten å steke på for at kjøttet ikke skal bli tørt og hardt. Kjøttstrimlene vil bli gjennomstekt av ettervarmen, eller i den retten man bruker strimlene videre, for eksempel i en wok. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Erik Spikkerud

    Vil det ikke sprute mye uansett temperatur, ja kanskje mer ved høy temperatur, så mye vann som er pumpet inn i kjøttet nå til dags?

    • Bjørn Tore Teigen

      Hei. Magert kjøtt inneholder naturlig opptil 80% vann men det er klart det vil sprute litt når man steker på høy temperatur. Men man får da en sprø stekeskorpe som mange liker smaken av. Og det blir da raskere ferdig. Steker man på lav temperatur vil du få mer vann i panna og strimlene vil ikke bli sprøstekt på utsiden. Hvis kjøtt er tilsatt / "pumpet" med vann så skal det står det i innhold deklarasjonen på pakken. Mvh Bjørn Tore

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 14.03.2025 21:28:06 handleliste stengt