Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tofu og aubergine

Tofu og aubergine med basilikum

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g fast tofu/ soyapudding
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. aubergine
  • 2 ts salt
  • 4 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 potte frisk basilikum gjerne thaibasilikum

Saus:

  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. finhakket grønn chili
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 1 dl lys soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 1 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 280 kcal
Fett 20 g
Protein 10 g
Karbohydrater 11 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tofu er en flott kilde til protein, men smaker ikke stort før den får litt hjelp. I selskap med aubergine, hvitløk og sesamolje blir det en smakseksplosjon og en deilig, mettende middag.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g fast tofu/ soyapudding
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. aubergine
  • 2 ts salt
  • 4 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 potte frisk basilikum gjerne thaibasilikum

Saus:

  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. finhakket grønn chili
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 1 dl lys soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 1 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 280 kcal
Fett 20 g
Protein 10 g
Karbohydrater 11 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 Kan fint serveres med kokt ris, velg gjerne fullkornsris. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12680, server:MP-PRD-WEB15 15.01.2025 10:42:02