Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Filmserie: Lurer du på?

Toppbilder MatPrat Lurer du på?

Lurer du på?

Kan jeg spise egg hver dag, og hva er forkjellen på rødt og hvitt kjøtt? Og vet du egentlig hva antibiotikaresistens er?

I filmserien «Lurer du på» gir Eilin Lundekvam By og Rebekka Helén Aamaas i MatPrat deg svar på små og store spørsmål om bærekraftig matproduksjon, dyrevelferd, kosthold og ernæring.

Filmer og artikler med svar på alt du måtte lure på

  • Hva er forskjellen på rødt og hvitt kjøtt?

    Vet du hva forskjellen på rødt og hvitt kjøtt er?🤔 Lær mer her👇

  • Helsemyndighetene anbefaler å velge magre kjøttprodukter og begrense mengden av bearbeidet kjøtt. Hva betyr dette i praksis?

  • Hvordan får jeg i meg nok vitamin D?

    Hvordan får jeg i meg nok vitamin D?

    Kroppen vår trenger vitamin D, men får du i deg nok?💪 Les mer om hvorfor det er viktig her!😃👇

  • Hva er proteiner?

    Proteiner? Hva er egentlig det?💪😃 Les mer om kroppens byggemateriale her!👇

  • Proteiner

    Proteiner

    Mange er opptatt av å få i seg nok proteiner. Et variert kosthold med vanlig mat sørger for det.

  • Hvordan kan jeg få i meg jern?

    Hva gjør du for å få i deg nok jern? Og hvorfor er jern så viktig for oss?💪😃

  • I hvilke matvarer finner du jern?

    I hvilke matvarer finner du jern?

    I hvilke matvarer finner vi jern, og hvor mye må du spise for å dekke behovet ditt?

  • Hvor mye kjøtt kan jeg spise?

    Har du lurt på hvor mye kjøtt du kan spise i uka? Ernæringsrådgiver i MatPrat, Eilin Lundekvam By, forklarer deg kostrådene knyttet til kjøtt! 🥩

  • Norske helsemyndigheter anbefaler å velge magert kjøtt og magre kjøttprodukter, og begrense mengden bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt. Hva betyr dette i praksis?

  • Hvor mye kjøtt spiser vi i Norge?

    Hvor mye kjøtt spiser vi i Norge?

    Vet du hvor mye kjøtt vi spiser i Norge? Ernæringsrådgiver i MatPrat, Eilin Lundekvam By, gir deg innsikt i mengden kjøtt vi spiser.