Brødsmulesti
Her finner du svar på det du lurer på om bærekraftig landbruk, matproduksjon, dyrevelferd, klima og miljø.
Du har kanskje hørt at vi skal redusere vårt økologiske fotavtrykk. Men hva betyr det egentlig?
Stadig flere aktører i matbransjen velger å klimamerke deres produkter.
Gjennom målrettet avl jobbes det med å minske utslippene av metangass. Vi har tatt en prat med Karoline Bakke Wethal i Geno for å høre mer.
Hva er definisjonen på bærekraft og bærekraftig utvikling? Og hva er bærekraftig matproduksjon i Norge? Lær om klima og miljø, klimagassutslipp, biologisk mangfold og fremtidens mat.
Lær om kua, sauen, grisen, kyllingen, høna og reinen - dyra maten vår kommer fra. Hva spiser de, hvordan lever de, hvordan er dyrevelferden, brukes antibiotika og hvordan avlives de?
Å kaste mat er lite bærekraftig. Likevel blir cirka 1/3 av all mat som produseres på verdensbasis til humant konsum kastet eller går til spill. Her får du inspirasjon og kunnskap om hvordan du kan få spist om matrestene dine.
Her finner du svar på mange spørsmål, som f.eks. hva er bærekraft, må jeg spise frokost, er det mye sukker i frukt, hvilken mat inneholder mye fiber og hva er bærekraftig å spise i Norge.