Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Mat på norske ressurser

Drøvtyggere som kua og sauen gir klimagassutslipp, men klarer vi å lage nok mat til verdens økende befolkning uten dem? Mulighetene for matproduksjon varierer fra land til land og vi må alle bruke de ressursene vi har. I Norge har vi havet, jorda og beitemarka vår.

>> Les mer her

Nyttige artikler

  • Hva er bærekraft?

  • Hva er biologisk mangfold?

  • Hva betyr bærekraftig matproduksjon i Norge?

  • Sauens bidrag til bærekraftig matproduksjon

  • Seks grunner til å spise norsk

  • Norske drøvtyggere sikrer selvforsyning

  • Hvordan påvirker drøvtyggerne vårt biologiske mangfold?

  • Dyrevelferd for norsk sau og lam

  • Kan vi spise kjøtt og likevel ta vare på kloden?

  • Dyrket mark - en knapp ressurs i Norge

  • Hvilken rolle spiller husdyrproduksjon i det norske matsystemet?

  • Norsk selvforsyning og matsikkerhet – hvorfor er det så viktig?