Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Biff tartar

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g biffkjøtt
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts kvernet sort pepper

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l nøytral olje til frityrsteking
  • 1 ts salt

Tilbehør:

  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 4 ss finhakket sylteagurk
  • 4 ss kapers
  • 4 ss finhakkede syltede rødbeter
  • 4 stk. eggeplomme
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en såkalt ublandet tartar, med tilbehøret servert ved siden av kjøttet. På den måten kan hver og en blande inn rødløk, rødbeter, syltet agurk og kapers i kjøttet for å få en tartar som passer egen smak og gane. Serveres tradisjonen tro med hjemmelaget pommes frites og grønn salat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g biffkjøtt
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts kvernet sort pepper

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l nøytral olje til frityrsteking
  • 1 ts salt

Tilbehør:

  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 4 ss finhakket sylteagurk
  • 4 ss kapers
  • 4 ss finhakkede syltede rødbeter
  • 4 stk. eggeplomme

Slik gjør du

Sikker tilberedning av tartar. Svi av kjøttstykket på alle sider i en varm og tørr panne. Skjær av ytterlaget som er stekt. Nå sitter du igjen med et kjøttstykke som er fritt for overflatebakterier og som er klart til bruk. Ytterlaget kan også kuttes opp og brukes inn i tartaren, for ekstra smak. Husk rent utstyr og god kjøkkenhygiene.

trinn du kan merke av
Bruk helst en olje med lite smak, som mais-, raps- eller solsikkeolje til frityrsteking. Stikk en tresleiv oppi oljen. Bruser det rundt sleiven er oljen varm nok, er du usikker kan du teste med en brødterning.

Server biff tartar med sprø pommes frites og grønn salat. Sennep smaker også godt til.

Biff tartar

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 16.07.2024 12:56:40