Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammeburger med eplecoleslaw

Lammeburger i pitabrød

Ingredienser

porsjoner

Lammeburger:

  • 1 kg kjøttdeig av lam
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss spisskummenfrø
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ts salt
  • 1 ss frisk mynte (kan sløyfes)
  • 1 dl melk
  • 2 ss olivenolje
  • 6 stk. pitabrød
  • 0,5 potte frisk koriander (kan sløyfes)
  • 6 blader crispisalat

Coleslaw:

  • 0,25 stk. hodekål
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stk. eple
  • 1,5 dl majones
  • 0,5 dl lettrømme
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 957 kcal
Fett 66 g
Protein 37 g
Karbohydrater 50 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En digg burger av lammekjøtt er kosemat. Denne serveres enkelt i et pitabrød med en frisk coleslaw.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Lammeburger:

  • 1 kg kjøttdeig av lam
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss spisskummenfrø
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ts salt
  • 1 ss frisk mynte (kan sløyfes)
  • 1 dl melk
  • 2 ss olivenolje
  • 6 stk. pitabrød
  • 0,5 potte frisk koriander (kan sløyfes)
  • 6 blader crispisalat

Coleslaw:

  • 0,25 stk. hodekål
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stk. eple
  • 1,5 dl majones
  • 0,5 dl lettrømme
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 957 kcal
Fett 66 g
Protein 37 g
Karbohydrater 50 g

Slik gjør du

  1. Ha lammekjøttdeigen i en bolle. Tilsett alle de tørre ingrediensene og bland godt. Finkutt løk og hvitløk og riv sitronskall. Bland dette inn i kjøttdeigen. Bland inn melken helt til slutt. La så deigen hvile i romtemperatur.
  2. Kutt fine tynne strimler av kål, gulrot, rødløk og eple. Bland sammen resten av ingrediensene
  3. Del lammekjøttdeigen i seks biter og lag burgerform på dem. Her er det fint hvis de blir ekstra flate siden de kommer til å trekke seg litt sammen ca. 1,5 cm. Stek burgere i en stekepanne med olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til burgerne er gjennomstekt.
  4. Stek pitabrødene som anvist på pakken. Fyll dem med salat, lammeburger, coleslaw og grovhakket koriander.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 21.12.2024 14:11:43