Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grove fiskekaker med karristuede grønnsaker

Grove fiskekaker med karristuede rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner

Grove fiskekaker:

  • 600 g fiskefilet (f.eks. sei, torsk, kolje)
  • 1 ts salt
  • 1,5 ss potetmel
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 1 stk. egg
  • 1 dl melk
  • 2 ss purre eller gressløk
  • 2 ss margarin

Grønnsaker:

  • 2 skiver kålrot
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. persillerot eller pastinakk
  • 3 dl vann

Hvit saus med karri:

  • 1 ts karri
  • 1 ss margarin
  • 2,5 ss hvetemel
  • 1,5 dl grønnsaks vann (fra koking av grønnsaksterninger)
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nystekte, hjemmelagde fiskekaker smaker kjempegodt og er en ypperlig måte å servere fisk på. Her får du dem med en deilig karristuing og stekte poteter, men det er ingenting i veien for å nyte fiskekakene mellom et godt burgerbrød eller i en fiskewrap. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Grove fiskekaker:

  • 600 g fiskefilet (f.eks. sei, torsk, kolje)
  • 1 ts salt
  • 1,5 ss potetmel
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 1 stk. egg
  • 1 dl melk
  • 2 ss purre eller gressløk
  • 2 ss margarin

Grønnsaker:

  • 2 skiver kålrot
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. persillerot eller pastinakk
  • 3 dl vann

Hvit saus med karri:

  • 1 ts karri
  • 1 ss margarin
  • 2,5 ss hvetemel
  • 1,5 dl grønnsaks vann (fra koking av grønnsaksterninger)
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server de nystekte fiskekakene med en gang sammen med grønnsakstuing og kokte poteter.

Det er mange fiskeslag som kan brukes når du vil lage fiskekaker. De vanligste er sei, hyse, lyr, torsk og steinbit, men også laks, ørret og gjedde er fine å bruke i denne oppskriften. Det aller viktigste å huske er å sørge for at ingrediensene er iskalde når farsen lages. Fisken kan godt være halvfrossen. Det gjør at farsen ikke sprekker, men blir jevn og glatt. Jo lenger du kjører farsen i hurtigmikseren, jo finere blir farsen (og jo større er muligheten for at den vil sprekke).

Fiskekakene kan smakes til på mange ulike måter, for eksempel med hakkede urter som persille, dill, gressløk eller koriander, og hvitløk, løk, vårløk, karri eller gurkemeie. 

Grove fiskekaker med karristuede grønnsaker

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Hanne Berglind

    Jeg har ikke foodprosessor. Kan jeg bruke en kvern eller en blender til å lage fiskekakene?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Hanne! Ja, det kan du 😊 Hilsen Marta, MatPrat

  • Linn Merete Sandvold

    Det er litt dumt at det står 1,5 dl grønnsaksvann i fremgangsmåten da dette ikke stemmer når man oppskalerer antall porsjoner. Ved f.eks seks porsjoner er det 2,25dl.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB11 22.01.2025 02:24:23 handleliste stengt