Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pannekaker med gresskar

Pannekaker med gresskar

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 10 pannekaker

  • 100 g smør
  • 6 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ss malt kanel
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt nellik
  • 3 dl melk
  • 2 dl gresskarpuré
  • 2 ss smør
  • 4 stk. egg

Topping:

  • 2 dl vaniljeyoghurt eller vaniljekesam
  • 4 ss grovhakkede mandler
  • 4 ss blåbær
  • 2 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Luftige, amerikanske pannekaker er en populær blant store og små. Prøv ut denne varianten med varme kryddere og gresskarpuré. Server gjerne med hakkede nøtter og honning eller lønnesirup.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 10 pannekaker

  • 100 g smør
  • 6 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ss malt kanel
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt nellik
  • 3 dl melk
  • 2 dl gresskarpuré
  • 2 ss smør
  • 4 stk. egg

Topping:

  • 2 dl vaniljeyoghurt eller vaniljekesam
  • 4 ss grovhakkede mandler
  • 4 ss blåbær
  • 2 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server nystekte pannekaker med vaniljeyoghurt eller kesam, bær, hakkede nøtter og honning eller lønnesirup.

Prøv også de sunne pannekakene våre med havregryn, banan og cottage cheese. De er kjempegode frokostpannekaker!

Vurder oppskriften

Podcast-episode: All verdens pannekaker

Podcast-episode: Spis gresskar på Halloween

 

Kommentarer

  • Heidi Øyarhamn

    Fulgte oppskriften til punkt og prikke. Ble veldig tjukk røre. Måtte steke lenge på veldig lav varme. Helt ok smak.

    • Cecilie Maske

      Hei, Heidi! Neste gang kan du prøve å tilsette litt med væske om røra blir veldig tjukk. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 07.01.2025 18:41:21 handleliste stengt