Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gresskarpai

Gresskarpai

Ingredienser

16  porsjoner

Paideig:

  • 200 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 1 ss sukker
  • 1 ss vann

Fyll:

  • 400 g gresskar
  • 6 ss hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt muskat
  • 2 ss smør
  • 2 stk. egg
  • 1,5 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det blir ikke Thanksgiving uten gresskarpai! En tradisjonell klassiker med deilig kryddersmak, ikke ulikt våre pepperkaker. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner

Paideig:

  • 200 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 1 ss sukker
  • 1 ss vann

Fyll:

  • 400 g gresskar
  • 6 ss hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt muskat
  • 2 ss smør
  • 2 stk. egg
  • 1,5 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server paien lun eller avkjølt med pisket krem til.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Spis gresskar på Halloween

 

Kommentarer

  • Miriam

    Hei! Er det noe i veien for å lage fyllet dagen i forveien (har allerede laget paideigen som ligger i kjøleskapet)?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Neida, fyllet kan fint lages i forveien :-) Hilsen Marta, MatPrat

  • Laila E

    Nydelig fyll, men den paibunnen var verdiløs. Tørr, smuldrete og kjedelig.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 07.01.2025 18:41:30 handleliste stengt