Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Edderkoppmuffin med marshmallows-spinn

Edderkoppcupcake med marshmallow-spinn

Ingredienser

porsjoner

Vaniljecupcakes:

  • 4 stk. egg
  • frø fra 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte

Sjokoladekrem:

  • 300 g hvit sjokolade
  • 200 g smør
  • 200 g melis
  • 2 dråper sort konditorfarge
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 8838 kcal
Fett 561 g
Protein 100 g
Karbohydrater 828 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag cupcakes med edderkopper og marsmallow-spinn til halloween. Edderkoppcupcakes laget med vaniljemuffins og en deilig sjokoladekrem - dette er cupcakes som imponerer! Du får 20 cupcakes av 1 porsjon.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Vaniljecupcakes:

  • 4 stk. egg
  • frø fra 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte

Sjokoladekrem:

  • 300 g hvit sjokolade
  • 200 g smør
  • 200 g melis
  • 2 dråper sort konditorfarge

Slik gjør du

  1. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen.
  2. Vend forsiktig inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
  3. Sett muffinsformer i et muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett kan du bruke doble former for at cupcakesene skal holde formen bedre. Fordel røren i formene og stek cupcakesene på 180 grader midt i stekeovnen i 15-20 minutter. Avkjøl.
  4. Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
  5. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
  6. Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
  7. Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
  8. Bland sjokoladekremen med sort konditorfarge og ha over i sprøyteposer. 
  9. Lag marshmallow-spinn ved å smelte marshmallows i mikro eller over vannbad i ca. 20 sekunder til den blåser seg såvidt opp så du kan dra i den uten å brenne deg. 
  10. Sprøyt sjokoladekremen på cupcakene med en sprøytetip og riv marshmallow over sjokoladekremen. 
  11. Pynt cupcakene med edderkopper laget av fondant. 

Edderkoppmuffin med marshmallows-spinn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10875, server:MP-PRD-WEB13 14.08.2024 19:35:32