Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Burger med bacon og blåmuggost

Burger med bacon og blåmuggost

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 4 skiver blåmuggost

Baconmarmelade:

  • 0,5 stk. løk
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 100 g bacon i terninger
  • 0,5 dl lønnesirup
  • 0,5 ss brunt sukker
  • 0,25 ts sennepsfrø
  • 10 stk. cherrytomat 250 gram
  • 1 ss akevitt (kan sløyfes)
  • 1 ss rødvinseddik

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 1 pk feldsalat á 65 gram
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 682 kcal
Fett 36 g
Protein 30 g
Karbohydrater 55 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en perfekt ”pappaburger”. Hva med å lage denne til han far på farsdagen? Halvsmeltet blåmuggost og bacon på burgeren gir mye god smak og godt humør.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 4 skiver blåmuggost

Baconmarmelade:

  • 0,5 stk. løk
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 100 g bacon i terninger
  • 0,5 dl lønnesirup
  • 0,5 ss brunt sukker
  • 0,25 ts sennepsfrø
  • 10 stk. cherrytomat 250 gram
  • 1 ss akevitt (kan sløyfes)
  • 1 ss rødvinseddik

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 1 pk feldsalat á 65 gram
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 682 kcal
Fett 36 g
Protein 30 g
Karbohydrater 55 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 21.12.2024 16:12:47