Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Burger med baconmarmelade

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. brioche hamburgerbrød
  • 1 stk. eple
  • 2 ss aïoli
  • 1 dl babyspinat

Baconmarmelade:

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 200 g bacon
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts sennepsfrø
  • 250 g cherrytomat
  • 2 ss akevitt
  • 2 ss rødvinseddik

Burger:

  • 1 ss bladpersille
  • 300 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss smør eller olje
  • 4 skiver hvitost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1550 kcal
Fett 97 g
Protein 58 g
Karbohydrater 98 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig burger med baconmarmelade - søtt, salt og spicy! Topp burgeren med ost, epleskiver, aïoli og spinat for masse smak og crunch. Perfekt når du har lyst på skikkelig kosemat i julen.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. brioche hamburgerbrød
  • 1 stk. eple
  • 2 ss aïoli
  • 1 dl babyspinat

Baconmarmelade:

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 200 g bacon
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts sennepsfrø
  • 250 g cherrytomat
  • 2 ss akevitt
  • 2 ss rødvinseddik

Burger:

  • 1 ss bladpersille
  • 300 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss smør eller olje
  • 4 skiver hvitost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1550 kcal
Fett 97 g
Protein 58 g
Karbohydrater 98 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Burger med baconmarmelade trinnbilder
Burger med baconmarmelade trinnbilder

Baconmarmeladen er holdbar i minst to uker om den oppbevares kaldt.

Burger med baconmarmelade trinnbilder
Burger med baconmarmelade trinnbilder
Burger med baconmarmelade trinnbilder

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 16:05:17