Hopp til hovedinnhold
matprat logo
ELI ANNE ROSVOLD SUNDSET

Cheeseburger med coleslaw

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g kvernet benfri høyrygg av storfekjøtt
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. eggeplomme
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 stk. brioche hamburgerbrød
  • 4 stilker friske urter

Syltet jalapeno:

  • 2 stk. jalapeño
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl vann

Sitron- og ingefærmajones:

  • 2 stk. sitron
  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ss dijonsennep
  • 2 dl solsikkeolje
  • 40 g revet frisk ingefær

Coleslaw:

  • 0,5 stk. spisskål
  • 0 stk. hjertesalat
  • 1 stk. syrlig eple
  • 50 g ramsløk
  • 1 bunt frisk gressløk

Marinert bifftomat:

  • 1 stk. bifftomat
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1183 kcal
Fett 89 g
Protein 36 g
Karbohydrater 54 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min

Skikkelig saftig burger av kvernet høyrygg, servert med smeltet ost, syrlig majones og en spennende coleslaw med brent spisskål. En skikkelig burgerfest! Denne burgeren er laget av Eli Anne Sundset, kandidat til tittelen "Årets Unge Kokk" 2023.

Tid
20–40 min

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g kvernet benfri høyrygg av storfekjøtt
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. eggeplomme
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 stk. brioche hamburgerbrød
  • 4 stilker friske urter

Syltet jalapeno:

  • 2 stk. jalapeño
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl vann

Sitron- og ingefærmajones:

  • 2 stk. sitron
  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ss dijonsennep
  • 2 dl solsikkeolje
  • 40 g revet frisk ingefær

Coleslaw:

  • 0,5 stk. spisskål
  • 0 stk. hjertesalat
  • 1 stk. syrlig eple
  • 50 g ramsløk
  • 1 bunt frisk gressløk

Marinert bifftomat:

  • 1 stk. bifftomat
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1183 kcal
Fett 89 g
Protein 36 g
Karbohydrater 54 g

Slik gjør du

Matprat er stolt sponsor av Bocuse d´Or Norge. Fire unge kokker deltar i prestisjekonkurransen Årets unge kokk. Vinneren får garantert plass i hovedkonkurransen Årets kokk 2025. Kandidaten som vinner der, blir Norges kandidat til Bocuse d´Or året etter.

trinn du kan merke av

Årets unge kokk spicy burger

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Årets kokk briljerer med høyrygg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 21.12.2024 15:49:34