Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Halloumi fries

Halloumi fries

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g halloumiost
  • 300 g hvetemel
  • 6 stk. egg
  • 5 dl panko brødkrum
  • 1 l frityrolje
  • 1 glass eplechutney
  • 1 glass aïoli

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har du en rett du kan spise deg stappmett på. Disse halloumi friesene er helt magiske! Panert med brødsmuler og servert med aïoli og en søt chutney. Nam! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g halloumiost
  • 300 g hvetemel
  • 6 stk. egg
  • 5 dl panko brødkrum
  • 1 l frityrolje
  • 1 glass eplechutney
  • 1 glass aïoli

Slik gjør du

  1. Del halloumiost i staver.
  2. Ha hvetemel, vispet egg og pankomel i hver sine skåler.
  3. Dypp osten i denne rekkefølgen: hvetemel, egg, hvetemel, egg og til slutt pankomel.
  4. Friter halloumistengene på 150 °C til de er gylne. Legg dem over på kjøkkenpapir. for at fettet skal renne av.

Server halloumi fries med aîoli og eplechutney.

Halloumi kommer i fra Kypros og er en fast ost med en blanding av både får og geitemelk noen ganger inneholder den også kumelk. Den krever høy temperatur for å smelte så derfor er den ypperlig til å fritere.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 16:05:14