Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrburger

Reinsdyrburger

Ingredienser

4  porsjoner

Reinsdyrburger:

  • 800 g kjøttdeig av reinsdyr
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. løk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss smør
  • 4 stilker svartkål
  • 0,5 ts olivenolje
  • 0,25 ts salt
  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 1 pk snøfrisk med gressløk
  • 2 stk. eple
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 748 kcal
Fett 34 g
Protein 52 g
Karbohydrater 55 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er en nydelig burger med smak av vidda, snøfrisk og stekt løk!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Reinsdyrburger:

  • 800 g kjøttdeig av reinsdyr
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. løk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss smør
  • 4 stilker svartkål
  • 0,5 ts olivenolje
  • 0,25 ts salt
  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 1 pk snøfrisk med gressløk
  • 2 stk. eple
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 748 kcal
Fett 34 g
Protein 52 g
Karbohydrater 55 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne med søtpotetchips,  fritert potetskall  eller potetstrips.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 21.12.2024 15:47:35