Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kirsebærclafoutis

Kirsebærclafoutis

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g modne kirsebær

Røre:

  • 4 stk. egg
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 2,5 ss siktet hvetemel
  • 50 g malte mandler
  • 1 ss smør til formen
  • 0,5 ss melis til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 607 kcal
Fett 43 g
Protein 13 g
Karbohydrater 40 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Clafoutis er en type ovnspannekake med bær eller frukt, tradisjonelt laget med mørke kirsebær som her, og toppet med et fint dryss melis. Server den lun med selskap av lettvispet krem.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g modne kirsebær

Røre:

  • 4 stk. egg
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 2,5 ss siktet hvetemel
  • 50 g malte mandler
  • 1 ss smør til formen
  • 0,5 ss melis til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 607 kcal
Fett 43 g
Protein 13 g
Karbohydrater 40 g

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 190 °C.

2. Del kirsebær i to og fjern steinene.

3. Visp sammen alle ingrediensene til en glatt og klumpfri røre. Fordel kirsebærene i formen og hell røren forsiktig over. Plasser formen midt i ovnen og stek clafoutisen i 25-30 minutter, eller til den har hevet seg og blitt gyllen på overflaten.

Dryss over melis og server med lettvispet krem.

Tips: bytt gjerne ut kirsebærene med modne plommer eller norske moreller.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 21.12.2024 15:21:38