Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ravioli med lam

Ravioli med lam

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g hvetemel gjerne fint pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts salt til koking

Fyll:

  • 1 stk. lammeskank
  • 1 ss smør til steking
  • 2 båter hvitløk
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 0,5 ts hel pepper
  • 2 ss hvitvin eller eplejuice
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ts frisk rosmarin finhakket
  • 2 ts finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Kraft til serveringen:

  • 6 dl kraft fra koking av lammeskank
  • 2 stk. gulrot i små terninger
  • 1 stk. pastinakk i små terninger
  • 2 stk. sjalottløk i båter

Til servering:

  • 2 ss revet parmesan
  • 1 ss finhakket frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1329 kcal
Fett 63 g
Protein 91 g
Karbohydrater 87 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ravioli er små pastaputer som gjemmer et nydelig fyll. I denne oppskriften har vi smakfullt norsk lammekjøtt. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g hvetemel gjerne fint pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts salt til koking

Fyll:

  • 1 stk. lammeskank
  • 1 ss smør til steking
  • 2 båter hvitløk
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 0,5 ts hel pepper
  • 2 ss hvitvin eller eplejuice
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ts frisk rosmarin finhakket
  • 2 ts finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Kraft til serveringen:

  • 6 dl kraft fra koking av lammeskank
  • 2 stk. gulrot i små terninger
  • 1 stk. pastinakk i små terninger
  • 2 stk. sjalottløk i båter

Til servering:

  • 2 ss revet parmesan
  • 1 ss finhakket frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1329 kcal
Fett 63 g
Protein 91 g
Karbohydrater 87 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hjemmelaget pasta 3a
Hjemmelaget pasta 3b
Hjemmelaget pasta 3c
Hjemmelaget pasta 3d
Hjemmelaget pasta 3e
Pastadeigen kan også lages litt i forveien og stå i kjøleskap noen timer før den skal brukes. Husk bare å legg deigen på benken en halv time før den skal kjevles ut.
Hjemmelaget pasta 3f
Hjemmelaget pasta 3g
Hjemmelaget pasta 3h
Hjemmelaget ravioli 3k
Hjemmelaget ravioli 3l
Hjemmelaget ravioli 3m

Rester av pasta fra utstikking kan kokes og blandes med en saus, litt urtepesto eller smør. Perfekt som en liten venterett!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ravioli – hjemmelaget pasta

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12671, server:MP-PRD-WEB11 15.01.2025 06:38:19