Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Benløse fugler

Benløse fugler

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 2 ss potetmel
  • 0,5 ts pepper
  • 2,5 dl vann eller melk
  • 0,5 stk. løk
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt allehånde
  • 60 g spekk eller bacon
  • 2 ss margarin
  • 6 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning

Grønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 50 g sukkererter
  • 4 stk. vårløk
  • 0,5 ss sukker
  • 1 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 423 kcal
Fett 30 g
Protein 23 g
Karbohydrater 14 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Benløse fugler en av de klassiske norske kjøttrettene som lenge har vært glemt, men som nå er i ferd med å bli trendy igjen. “Fattigmannsfugl” med masse kryddersmak og innmat av finhakket flesk og løk er vel verd arbeidet, og smaker nydelig sammen med grønnsaker, kokte poteter og brun saus.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 2 ss potetmel
  • 0,5 ts pepper
  • 2,5 dl vann eller melk
  • 0,5 stk. løk
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt allehånde
  • 60 g spekk eller bacon
  • 2 ss margarin
  • 6 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning

Grønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 50 g sukkererter
  • 4 stk. vårløk
  • 0,5 ss sukker
  • 1 ss smør

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server de benløse fuglene med grønnsaker, kokte poteter og brun saus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10875, server:MP-PRD-WEB11 14.08.2024 15:37:47