Smarte tios til planleggingen
SMARTE TIPS TIL PLANLEGGINGEN:
- Velg hvilke tapas som passer for deg, din anledning og ikke minst tidsramme.
- Først av alt: Når du lager mat og serverer, så husk å vaske deg på hendene både før, underveis og etterpå.
- Ikke lag for mange forskjellige varianter. Velg heller tre forskjellige retter og server heller mye av dem.
- Tenk på smak. Ta utgangspunkt i en råvare og tenk på hva som passer til. Prøv deg frem.
- Husk å ta en liten rundtur i kjøkkenskapene før du handler. Kanskje du allerede har mange av ingrediensene?
- Velg tapas med hensyn til gjestene dine. Er det noen med allergier? Matintoleranse? Noen som ikke spiser kjøtt? Eller skalldyr?
- Skriv små skilt ved hver rett. Hva heter retten, hva inneholder den.
Små, deilige retter som går rett i nebbet. Raske og enkle oppskrifter til tapasbordet, når du har nok med å knyte slipset eller finne en strømpebukse uten hull.
Smarte tips til planleggingen:
- Velg hvilke tapas som passer for deg, din anledning og ikke minst tidsramme.
- Ikke lag for mange forskjellige varianter. Velg heller tre forskjellige retter og server heller mye av dem. Smart med tanke på både planleggingen og budsjettet.
- Velg juletapas med hensyn til gjestene dine. Er det noen med allergier? Matintoleranse? Annet?
- Skriv små skilt ved hver rett; Hva heter retten? Hva inneholder den?
- Husk å ta en liten rundtur i kjøkkenskapene før du handler. Kanskje du allerede har mange av ingrediensene? Juletapas er en fin måte å ta i bruk julematen som allerede er kjøpt inn og du har til overs.
- Ikke sett frem alt på en gang. Fyll heller på underveis ved behov. Da unngår du at eventuelle rester står ute i romtemperatur unødvendig lenge og det blir enklere å ta vare eventuelle rester.
- Når du lager mat og serverer, ikke glem rutiner med god håndvask og elles god hygiene på kjøkkenet.
Podcast-episode: Charcuterie med bakt brie - superenkel juletapas
Podcast-episode: Julebord med venninnegjengen