Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gratinert blomkål

Gratinert blomkål

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. blomkål
  • 1 ts salt
  • 100 g bacon
  • 1 ss smør

Ostesaus:

  • 1 ss smør eller margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 3 ss parmesan her kan du bruke annen hvit ost om du ikke har parmesan
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gratinert blomkål med et dryss sprøstekt bacon er en ordentlig tilbehørsklassiker fra 80-tallet. Passer overraskende godt som tilbehør til kjøttretter, og kanskje spesielt godt til pinnekjøtt. Nydelig!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. blomkål
  • 1 ts salt
  • 100 g bacon
  • 1 ss smør

Ostesaus:

  • 1 ss smør eller margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 3 ss parmesan her kan du bruke annen hvit ost om du ikke har parmesan
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Spe gjerne med varm melk, da er det enklere å få en jevn og fin saus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB13 16.07.2024 12:26:54