Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marshmallows

Marshmallows

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 24 stk

  • 10 stk. gelatinplater
  • 450 g sukker
  • 50 g glukose
  • 75 g vann
  • 120 g eggehvite
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss melis

Med sjokoladesmak:

  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 30 g kakaopulver

Med bringebærsmak:

  • 200 g frosne bringebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2825 kcal
Fett 54 g
Protein 43 g
Karbohydrater 534 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Alle liker marshmallows, men ingen lager dem selv. Følger du denne oppskriften sitter du igjen med en julegave som kommer å gjøre folk glade. Perfekt til barn som venter på den store pakken underst i haugen – eller til romjulsbål i skogen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 24 stk

  • 10 stk. gelatinplater
  • 450 g sukker
  • 50 g glukose
  • 75 g vann
  • 120 g eggehvite
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss melis

Med sjokoladesmak:

  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 30 g kakaopulver

Med bringebærsmak:

  • 200 g frosne bringebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2825 kcal
Fett 54 g
Protein 43 g
Karbohydrater 534 g

Slik gjør du

1. Legg gelatinplater i bløt i rikelig med kaldt vann.

2. Kok opp sukker, glukose og vann til 121 °C.

Sjekk at termometeret du bruker tåler høy varme, eller bruk et sukkertermometer.

3. Pisk eggehviter lett sammen i en miksebolle. Når sukkerlaken er klar, øk hastigheten på mikseren og hell laken forsiktig i bollen. Unngå å få harde sukkerklumper i marengsen ved å helle blandingen langs kanten av miksebollen. Pisk til du får en tykk marengskonsistens.

4. Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt dem i en liten kjele. Sil smeltet gelatin over i marengsen og pisk lett sammen.

Lag gjerne marshmallowsen med sjokolade- eller bringebærsmak. Sjokolademarshmallows: Smelt sjokolade i en bolle over en kjele med kokende vann (vannbad). Rør inn kakaopulver og bland dette sammen med den smeltede gelatinen. Hell blandingen i den varme marengsen og pisk det hele godt sammen. Bringebærmarshmallows: Tin bringebær, og lag puré ved hjelp av en stavmikser. Sil puréen og varm den forsiktig opp. Smelt gelatinen i puréen og sil det hele over i den varme marengsen.

5. Ha marshmallowsmassen over i former (bruk gjerne bakepapirkledde brødformer). Sett formene kjølig.

6. Bland sammen potetmel og melis. Når marshmallowsen er stiv, kutt den i biter på ca. 4x4x4, og rull den i blandingen.

Oppbevar marshmallows i en lufttett boks.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 23.12.2024 19:27:40