Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Etiopisk kyllinggryte

Etiopisk kyllinggryte

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 1 ts salt
  • 3 stk. finhakket løk
  • 2 ss nøytral olje , til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 ts berbere (se under)
  • 3,5 dl vann
  • 4 stk. hardkokte egg (kokes i ti minutter)

Berbere (Kryddersaus):

  • 0,5 stk. finhakket rød paprika
  • 2 stk. finhakkede rød chili
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts spisskummenfrø
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts kvernet, svart pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 1 ss salt
  • 2 ss finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 dl vann
  • 1 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 522 kcal
Fett 34 g
Protein 39 g
Karbohydrater 12 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det etiopiske kjøkkenet består av mye grønnsaker og kraftig krydrede kjøttretter. Dette er vår versjon av retten Doro wat, den mest kjente etiopiske retten - en smakssterk kyllingrett med hardkokte egg.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 1 ts salt
  • 3 stk. finhakket løk
  • 2 ss nøytral olje , til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 ts berbere (se under)
  • 3,5 dl vann
  • 4 stk. hardkokte egg (kokes i ti minutter)

Berbere (Kryddersaus):

  • 0,5 stk. finhakket rød paprika
  • 2 stk. finhakkede rød chili
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts spisskummenfrø
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts kvernet, svart pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 1 ss salt
  • 2 ss finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 dl vann
  • 1 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 522 kcal
Fett 34 g
Protein 39 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Tradisjonelt serveres gryten med injera, men godt brød eller ris smaker også godt til.

Berbere er en kraftig krydderblanding eller saus og er en viktig ingrediens både i eritreisk og etiopisk matlaging. Injera serveres til alle måltider, og fungerer både som bestikk og brød.
Skal du ikke bruke berberesausen umiddelbart kan du avkjøle den og helle den over på et rent glass med lokk. Heller du en halv cm olivenolje over sausen før du setter på lokket, kan den holde seg minst to måneder i kjøleskap.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 21.12.2024 17:25:30