Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Eplekake i langpanne

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 biter.

  • ca. 800 g eple
  • saften av 1 stk. sitron
  • 500 g romtemperert smør
  • 450 g sukker
  • 8 stk. egg
  • 500 g hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ss smør til langpanna

Topping:

  • 1 ss sukker
  • 0,5 ss malt kanel
  • 50 g grovhakkede mandler eller hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (46)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig eplekake er noe som blir tatt godt imot blant både store og små. Kaken passer utmerket å servere på dugnad eller i barnebursdag. Om høsten får du friske, sprø norske epler i sesong, som gjør kaken ekstra god på smak.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 biter.

  • ca. 800 g eple
  • saften av 1 stk. sitron
  • 500 g romtemperert smør
  • 450 g sukker
  • 8 stk. egg
  • 500 g hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ss smør til langpanna

Topping:

  • 1 ss sukker
  • 0,5 ss malt kanel
  • 50 g grovhakkede mandler eller hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne med litt krem eller vaniljeis.

Rabarbrakake

I rabarbrasesongen kan du bruke rabarbra istedet for epler. Da får du en supersaftig og god rabarbrakake som er ypperlig å ta med sommeravslutning eller dugnadsfest.

Baker du ofte store kaker? Vi har flere gode skuffkaker eller langpannekaker.

Eplekake i langpanne

Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side! Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Godsaker med norske epler i sesong

 

Kommentarer

  • Lars Erik Karlsen

    Er det meierismør eller Margarin du mener vi skal bruke . Med margarin setter det seg fast inne i vispen .

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Bare smør er smør :-) Hilsen Marta, MatPrat

  • Tonje Flatøy

    Kan man lage kaken en dag eller to i forveien ?

    • Cecilie Maske

      Hei, Tonje! Ja, du kan godt lage kaken et par dager i forveien, men den blir ikke like god som når den er nystekt. Det kan du fikse ved å sette den inn i ovnen på 150 grader i 12-14 minutter, så blir den som nystekt :-). Lykke til, Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 08.01.2025 05:17:27 handleliste stengt