Det er flere måter å meal preppe på, men jeg vil si at det i hovedsak er to metoder du kan benytte deg av, og her kan det lønne seg å velge den som passer best for deg og ditt liv – sånn at du faktisk klarer å gjennomføre.
Se for deg uken som kommer og sett av 1-2 timer en kveld for å preppe klart til de neste dagene. Selv pleier jeg ofte å bruke et par timer søndag kveld, for å preppe klart for de neste 3-4 dagene. Nøkkelen for at det skal gå raskt, og være enkelt, når du står med forberedelsene - multitasking! Tenk på hva du kan steke i ovnen samtidig, hva kan enkelt blandes sammen, og kan noe kokes samtidig som du kutter noe annet?
Er du smart, trenger du faktisk ikke lage en haug av oppvask heller. Og, som litt ekstra motivasjon nå....Den tiden du investerer en kveld i uka, sparer du om morgenen eller rundt middagstider senere i uka, og vel så det.
Et ekstra tips når du skal meal preppe. Det kan lønne seg å investere i glass eller gjennomsiktige plastbokser med lokk, som enkelt kan stables oppå hverandre og vise innholdet. Da holder du god orden og oversikt i kjøleskapet.