Hopp til hovedinnhold
matprat logo
lammeboller i myke pannebrød

Myke pannebrød med lammeboller

Ingredienser

porsjoner

Gulrothummus

  • 5 stk. gulrot
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss spisskummenfrø (eller malt spisskummen)
  • 1 ss sesamfrø
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss tahini
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • saften av 1 stk. appelsin

Myke pannebrød:

  • 560 g hvetemel
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 50 g romtemperert smør

Lammeboller:

  • tørt 100 g brød
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 stk. egg
  • 2 ss nøytral olje , til steking

Ekstra tilbehør:

  • 1 stk. løk i tynne skiver
  • 0,5 ts chilipulver tørka tyttebær, eller litt sitron til å ha over løken
  • 100 g syltet kålrot

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige lammeboller, myke pannebrød, kremet gulrothummus, syltet kålrot og frisk løk med et lite kick. Norske råvarer møter nye smaker, og resultatet er rett og slett skikkelig godt! Perfekt å sette frem midt på bordet og dele med hele familien eller gode venner.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gulrothummus

  • 5 stk. gulrot
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss spisskummenfrø (eller malt spisskummen)
  • 1 ss sesamfrø
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss tahini
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • saften av 1 stk. appelsin

Myke pannebrød:

  • 560 g hvetemel
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 50 g romtemperert smør

Lammeboller:

  • tørt 100 g brød
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 stk. egg
  • 2 ss nøytral olje , til steking

Ekstra tilbehør:

  • 1 stk. løk i tynne skiver
  • 0,5 ts chilipulver tørka tyttebær, eller litt sitron til å ha over løken
  • 100 g syltet kålrot

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Lyst til å gi retten en liten grillvri? Lammebollene kan grilles ved å klemme dem på grillspyd, pensle med litt olje og legge dem rett på grillen. Pannebrødene kan også grilles, klapp ut hvert emne til en liten leiv og grill dem i 3–4 min på hver side. Sett alt på bordet sammen med resten av tilbehøret og la alle bygge sin egen favoritt.

lammeboller i myke pannebrød

Gulrothummus setter prikken over i-en her, men du kan også prøve vår oppskrift på klassisk hummus som et alternativ.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Marina

    Hei ! Står ikke vannmengde i brødoppskriften.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB14 18.04.2025 09:21:07 handleliste stengt