Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spansk paella

Spansk paella

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g chorizopølse
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • ca. 1 ts pepper
  • 0,5 g safran eller litt gurkemeie
  • 1 ts røkt paprikapulver kan erstattes med vanlig paprikapulver
  • 500 g paellaris eller risottoris
  • ca. 2 l hønsebuljong (utblandet)
  • 500 g reker
  • 100 g friske blåskjell
  • 6 stk. sjøkreps
  • 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1303 kcal
Fett 56 g
Protein 74 g
Karbohydrater 123 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Med en flott og innholdsrik paella er det dekket til spansk fiesta! Bruk sesongens skalldyr, sett frem skylleboller for fingrene på bordet og nyt.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g chorizopølse
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • ca. 1 ts pepper
  • 0,5 g safran eller litt gurkemeie
  • 1 ts røkt paprikapulver kan erstattes med vanlig paprikapulver
  • 500 g paellaris eller risottoris
  • ca. 2 l hønsebuljong (utblandet)
  • 500 g reker
  • 100 g friske blåskjell
  • 6 stk. sjøkreps
  • 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1303 kcal
Fett 56 g
Protein 74 g
Karbohydrater 123 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Safran er viktig i en ekte paella, men kan til nød erstattes av gurkemeie.

Server med sitronbåter, finkuttet gressløk og dill.

Vi har også en oppskrift på paella med kylling, reker og scampi.
 

Paella er en av Spanias nasjonalretter, opprinnelig fra Valencia-distriktet. Det er en svært populær rett, og tilberedes på utallige måter. Ris, safran og skalldyr er viktige ingredienser. Fargen på paellaen vil variere ut fra hva slags kraft du bruker. Vi har brukt el kyllingbuljong, som gjør paellaen mørk.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Det beste vi spiste i sommer

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 26.12.2024 23:36:57