Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ribbesylte

Ribbesylte

Ingredienser

  • 1 kg ribbe med svor
  • 1,25 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 ts malt ingefær
  • 5 ts gelatinpulver
  • 0,5 stk. løk (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3411 kcal
Fett 296 g
Protein 175 g
Karbohydrater 9 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (45)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sylte er et klassisk, norsk julepålegg, og det er slettes ikke vanskelig å lage en god og saftig sylte selv. Smaker kjempegodt med hjemmelaget sennep og sylteagurk som tilbehør til ribbesylte.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 kg ribbe med svor
  • 1,25 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 ts malt ingefær
  • 5 ts gelatinpulver
  • 0,5 stk. løk (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3411 kcal
Fett 296 g
Protein 175 g
Karbohydrater 9 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Ribbesylte 2
Ribbesylte 3b
Ribbesylte 3c
Ribbesylte 3d

Ribbesylte 4

Ribbesylten er klar til å skjæres i tynne skiver. Det passer utmerket med sennep, rødbeter og lefse til.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB13 11.12.2024 15:37:17