Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrbiff med kremet soppstuing

Reinsdyrbiff med kremet soppstuing

Ingredienser

porsjoner

Potet- og sellerimos:

  • 750 g potet
  • 750 g sellerirot
  • 100 g smør
  • 2,5 dl melk
  • 1 båt revet hvitløk
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Kremet soppstuing:

  • 500 g kantarell eller blandet sopp
  • 2 stk. løk
  • 2 ss smør til steking
  • 5 dl matfløte
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss grovhakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 740 kcal
Fett 45 g
Protein 53 g
Karbohydrater 24 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skal du servere gjestene dine noe ekstra godt anbefaler vi reinsdyrbiff med soppstuing og potet- og sellerimos. Reinsdyrkjøtt er både mørt og magert, og i selskap med en god, kremet soppstuing er dette mat som gir ekte høststemning.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Potet- og sellerimos:

  • 750 g potet
  • 750 g sellerirot
  • 100 g smør
  • 2,5 dl melk
  • 1 båt revet hvitløk
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Kremet soppstuing:

  • 500 g kantarell eller blandet sopp
  • 2 stk. løk
  • 2 ss smør til steking
  • 5 dl matfløte
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss grovhakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 740 kcal
Fett 45 g
Protein 53 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

Reinsdyrbiff med kremet soppstuing 2

Du trenger: Mørbrad eller flatbiff av reinsdyr, salt, pepper, smør, potet, knollselleri, melk, hvitløk, muskat, sopp, løk, matfløte, soyasaus og bladpersille. 

trinn du kan merke av
Reinsdyrbiff med kremet soppstuing 3a
Reinsdyrbiff med kremet soppstuing 3b
Reinsdyrbiff med kremet soppstuing 3c
Reinsdyrbiff med kremet soppstuing 3d
Reinsdyrbiff med kremet soppstuing 3f
Reinsdyrbiff med kremet soppstuing 3g
Ønsker du mye saus kan du eventuelt lage den med litt hvetemel og kraft.

Server den saftige reinsdyrbiffen med kremet soppstuing og potet- og sellerimos. 

Reinsdyrbiff med kremet soppstuing

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12680, server:MP-PRD-WEB12 15.01.2025 07:28:53