Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fransk potet- og purresalat

Fransk potet- og purresalat

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg nypotet eller andre små poteter
  • 1 stk. purre i tynne ringer
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 12 stk. cornichonagurker , delt i 2

Vinaigrette:

  • 1 ss grov dijonsennep
  • 1 ts sukker
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 dl oliven- eller rapsolje
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 310 kcal
Fett 12 g
Protein 5 g
Karbohydrater 43 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En potetsalat er genialt når du skal lage mat til mange. Den kan tilberedes i god tid, og blir bare bedre av å få stå og utvikle de gode smakene. Potetsalaten passer til alt, fra julens store måltider til sommerens fester. Velg små delikatessepoteter du ikke behøver å skrelle. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg nypotet eller andre små poteter
  • 1 stk. purre i tynne ringer
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 12 stk. cornichonagurker , delt i 2

Vinaigrette:

  • 1 ss grov dijonsennep
  • 1 ts sukker
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 dl oliven- eller rapsolje
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 310 kcal
Fett 12 g
Protein 5 g
Karbohydrater 43 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 

Alle sorter poteter kan brukes, men unngå de meste melne, som lett faller fra hverandre.

Anrett salaten på et fat eller i en fin skål. Dryss over litt ekstra frisk dill.

Denne salaten er enkel å variere på et utall måter. Små eplebiter tilfører både syre og sødme, chili gjør den hot, og purreløken kan byttes ut med vårløk eller andre løksorter.

3x potetsalat

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 22.11.2024 04:08:39