Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pavlova til jul

Pavlova til jul

Ingredienser

porsjoner

Marengsbunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik

Eggekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Sukkerlake:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 0,5 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel

Frukt og bær:

  • 1 stk. klementin i tynne skiver
  • 2 stk. frisk fiken i båter
  • 1 stk. pære i båter
  • 125 g bjørnebær (á 125 g)
  • 125 g physalis (á 125 g)
  • 1 stk. rød plomme
  • 1 dl tranebær
  • frø fra 0,5 stk. granateple

Pisket krem:

  • 1,5 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 344 kcal
Fett 10 g
Protein 7 g
Karbohydrater 54 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag favoritten Pavlova året rundt! Topp den sprø marengsbunnen med deilig eggekrem og julens frukter krydret med vanilje og stjerneanis - og vipps du har en herlig kake å servere dine gjester på juleselskapet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marengsbunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik

Eggekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Sukkerlake:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 0,5 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel

Frukt og bær:

  • 1 stk. klementin i tynne skiver
  • 2 stk. frisk fiken i båter
  • 1 stk. pære i båter
  • 125 g bjørnebær (á 125 g)
  • 125 g physalis (á 125 g)
  • 1 stk. rød plomme
  • 1 dl tranebær
  • frø fra 0,5 stk. granateple

Pisket krem:

  • 1,5 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 344 kcal
Fett 10 g
Protein 7 g
Karbohydrater 54 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Pavlova 3a
Pavlova 3b
Pavlova 3c

Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

Bruk den frukten du liker aller best. Er det noe du ikke får tak i erstatt det med mer av noe annet.

Sett kaken sammen rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 21.12.2024 16:50:17