Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Portobelloburger med blåmuggost

Portobelloburger med blåmuggost

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. portobello sopp
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. rødløk
  • 1 ss smør
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 50 g blåmuggost
  • 50 g blandet babybladsalat
  • 20 g alfalfaspirer
  • 2 stk. hamburgerbrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 10132 kcal
Fett 908 g
Protein 434 g
Karbohydrater 53 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

De kjempestore portobellosoppene er perfekte å helsteke eller grille som burgere. Toppet med karamellisert løk og litt moden grønnmuggost, har du et fantastisk smakfullt vegetarisk burgeralternativ.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. portobello sopp
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. rødløk
  • 1 ss smør
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 50 g blåmuggost
  • 50 g blandet babybladsalat
  • 20 g alfalfaspirer
  • 2 stk. hamburgerbrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 10132 kcal
Fett 908 g
Protein 434 g
Karbohydrater 53 g

Slik gjør du

  1. Skjær av stilken på soppene og legg dem på en tallerken. Finhakk hvitløk. Visp sammen halvparten av olje sammen med eddik og hvitløk og pensle sopp godt på begge sider. La stå og trekke smak i ca. 30 minutter.
  2. Lag den karamellisert løk imens: skrell løk og skjær i skiver. Varm en stekepanne og ha i smør. Tilsett den skivet løk og stek på middels varme til den blir myk og faller sammen. Dryss over sukker og litt salt og pepper. Fortsett å steke til løken er mørk gyllen og blank. Sett til side.
  3. Varm resten av oljen i en stekepanne eller grillpanne og stek sopp til de er møre, Dette tar ca 3-4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
  4. Rist burgerbrød og fordel salat og spirer på bunnene. Legg på to portobellosopp på hvert brød og fordel karamellisert sopp oppå. Smuldre edelost og legg på toppen. Legg på den andre delen av burgerbrødet og server.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du sløyfe blåmuggost, eller erstatte den med et plantebasert alternativ for ost.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 24.11.2024 01:30:56