Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bygg and cheese - Byggmesterskap juryering Brød og korn

Bygg and cheese

Ingredienser

porsjoner

Byggryn:

  • 2 dl byggryn
  • 6 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss paprikapulver

Ostesaus:

  • 50 g smør
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 60 g hvetemel
  • 6 dl melk
  • 1,5 dl revet cheddar ost eller annen hvitost
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Gratinering:

  • 1 dl revet ost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 442 kcal
Fett 21 g
Protein 18 g
Karbohydrater 42 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Du har sikkert hørt om mac'n cheese - men har du prøvd bygg'n cheese? En grov og digg variant av den populære koseretten. Spis den som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller som en middag alene med en grønn salat til.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Byggryn:

  • 2 dl byggryn
  • 6 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss paprikapulver

Ostesaus:

  • 50 g smør
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 60 g hvetemel
  • 6 dl melk
  • 1,5 dl revet cheddar ost eller annen hvitost
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Gratinering:

  • 1 dl revet ost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 442 kcal
Fett 21 g
Protein 18 g
Karbohydrater 42 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Byggrynene er ferdig kokte når de har blitt rundt tre ganger så store som ukokte. De skal være myke, men ha litt tyggemotstand.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte smør og ost med plantebasert smør og vegansk ost.

Oppskrift utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Bygg and cheese - Byggmesterskap juryering Brød og korn

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 12.12.2024 04:40:39