Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Persimon chutney

Persimon chutney

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 5 dl ferdig chutney.

  • 1,5 dl eplecidereddik
  • 1 dl eplejuice
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 dl sultanrosiner
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. hel kanel
  • 5 stk. hel nellik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 547 kcal
Fett 1 g
Protein 7 g
Karbohydrater 121 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Persimon, som også kalles kaki eller sharonfrukt, har en fantastisk flott farge og et saftig, mykt fruktkjøtt. Den kan spises som den er,  og egner seg også godt i syltetøy eller som her, i en spennende chutney. Nydelig til ost, spekemat og stekt eller grillet kjøtt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 5 dl ferdig chutney.

  • 1,5 dl eplecidereddik
  • 1 dl eplejuice
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 dl sultanrosiner
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. hel kanel
  • 5 stk. hel nellik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 547 kcal
Fett 1 g
Protein 7 g
Karbohydrater 121 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppbevar chutneyen i tette glass. Holdbar i minst 2 måneder. Server gjerne chutneyen til ost, stekt kjøtt eller spekemat. Den egner seg også godt som en spennende spiselig gave.

Persimon chutney

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 23.11.2024 23:16:00