Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Ribbe med asiatisk glaze

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg tynnribbe
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 6 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 4 stk. vårløk
  • 4 ss grovhakket frisk koriander
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ss pepper

Glaze:

  • 2 stk. sitrongress
  • 3 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss riseddik
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 stk. finhakket grønn chili (uten frø)
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • ca. 4 cm revet frisk ingefær
  • skall av 1 stk. lime
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. stjerneanis

Frisk salat:

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2240 kcal
Fett 182 g
Protein 80 g
Karbohydrater 61 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (28)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Deilig, klissete ribbe med masse smak! Saftig svinekjøtt, glaze med asiatiske smaker, servert med friske grønnsaker! Utradisjonell ribbe, men minst like god som klassikeren!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg tynnribbe
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 6 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 4 stk. vårløk
  • 4 ss grovhakket frisk koriander
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ss pepper

Glaze:

  • 2 stk. sitrongress
  • 3 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss riseddik
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 stk. finhakket grønn chili (uten frø)
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • ca. 4 cm revet frisk ingefær
  • skall av 1 stk. lime
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. stjerneanis

Frisk salat:

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Asiatisk ribbe trinnbilder
Asiatisk ribbe trinnbilder
Asiatisk ribbe trinnbilder
Asiatisk ribbe trinnbilder
Asiatisk ribbe trinnbilder
Asiatisk ribbe trinnbilder

Server den deilige, klissete ribba med den friske salaten, resten av glazen og gjerne litt ekstra frisk koriander. Ris smaker også godt til. 

Ribbe med asiatisk glaze

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: O julemat med din glede

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB12 01.09.2024 03:59:44