Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Eggs Benedict

Ingredienser

porsjoner

Posjering av egg:

  • 4 stk. kjøleskapskalde egg
  • ca. 1 l vann
  • 4 ss eddik, 7 %
  • 1 ts salt

Hollandaisesaus:

  • 75 g smeltet smør
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss sitronsaft

Tilbehør:

  • 4 skiver godt brød
  • 1 ss smør eller nøytral olje til steking
  • 200 g frisk spinat
  • 1 ss smør til steking
  • 1 båt revet hvitløk
  • 4 skiver røkt skinke , eventuelt bacon
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 433 kcal
Fett 30 g
Protein 17 g
Karbohydrater 21 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Eggs Benedict er en uslåelig klassiker! En sprø skive brød, skinke eller bacon, posjert egg og hollandaise saus - mektig og utrolig godt! I tillegg har vi "stjålet" spinaten fra varianten Eggs Florentine, så vi får alt det gode på et og samme smørbrød. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Posjering av egg:

  • 4 stk. kjøleskapskalde egg
  • ca. 1 l vann
  • 4 ss eddik, 7 %
  • 1 ts salt

Hollandaisesaus:

  • 75 g smeltet smør
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss sitronsaft

Tilbehør:

  • 4 skiver godt brød
  • 1 ss smør eller nøytral olje til steking
  • 200 g frisk spinat
  • 1 ss smør til steking
  • 1 båt revet hvitløk
  • 4 skiver røkt skinke , eventuelt bacon
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 433 kcal
Fett 30 g
Protein 17 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

Bruk kjøleskapskalde, ferske egg når du skal posjere, de holder fasongen bedre fordi eggehviten er fastere.

trinn du kan merke av

Egg benedict

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Den beste brunchen

Podcast-episode: Visste du dette om egg?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 11.12.2024 22:37:29