Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mandel- og kaperspesto

Mandel- og kaperspesto

Ingredienser

4  porsjoner
  • 100 g mandler
  • 3 ss kapers
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 bunt bladpersille
  • ca. 3 dl virgin olivenolje
  • 4 ss finrevet vellagret ost , f.eks. parmesan
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 781 kcal
Fett 82 g
Protein 8 g
Karbohydrater 2 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mandel- og kaperspesto er en knallgod og anvendelig pesto med litt uvanlige ingredienser. Supert tilbehør til røkt kjøtt eller i et smørbrød med masse digg.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 100 g mandler
  • 3 ss kapers
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 bunt bladpersille
  • ca. 3 dl virgin olivenolje
  • 4 ss finrevet vellagret ost , f.eks. parmesan
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 781 kcal
Fett 82 g
Protein 8 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
La gjerne pestoen stå og utvikle smak en stund før du serverer den. Om du synes den er for tykk, så juster konsistensen med litt vann.
Bytt ut mandlene med hasselnøtter og noe av persillen med basilikum eller andre urter. Bruk sausen som dressing på potetsalat (halve, knuste nypoteter) eller pasta.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 24.11.2024 06:01:20