Hopp til hovedinnhold
matprat logo
ØLBRAISERT REINSDYRSTEK MED POTET- OG SOPPTERRINE

Braisert reinsdyrstek med potet- og soppterrine

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg surret reinsdyrstek
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 7 dl mørkt øl , gjerne porter
  • ca. 2 dl vann
  • 2 dl solbærsirup
  • 1 dl soyasaus
  • 2 ts tørket timian
  • 6 stk. knuste einebær
  • 1 stk. løk , i båter
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss maisenna utrørt i kaldt vann

Potet- og soppterrine:

  • 330 g østerssopp , eller annen sopp
  • 3 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ss smør til steking
  • 1 pk ruccula
  • 12 stk. potet (melne)
  • 3 stk. egg
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 643 kcal
Fett 19 g
Protein 70 g
Karbohydrater 40 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I denne oppskriften stekes reinsdyrsteken i en gryte med øl, krydder og sin egen kraft, det man på fagspråket kaller å braisere. Og velger du et mørk, kraftig øl, får du i tillegg en saus du aldri har smakt maken til.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg surret reinsdyrstek
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 7 dl mørkt øl , gjerne porter
  • ca. 2 dl vann
  • 2 dl solbærsirup
  • 1 dl soyasaus
  • 2 ts tørket timian
  • 6 stk. knuste einebær
  • 1 stk. løk , i båter
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss maisenna utrørt i kaldt vann

Potet- og soppterrine:

  • 330 g østerssopp , eller annen sopp
  • 3 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ss smør til steking
  • 1 pk ruccula
  • 12 stk. potet (melne)
  • 3 stk. egg
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 643 kcal
Fett 19 g
Protein 70 g
Karbohydrater 40 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bruker du jerngryte kan hele retten tilberedes ferdig i den. Har du ikke jerngryte, bruker du en annen gryte som er stor nok for steken.
Legg potetskivene i en bolle med kaldt vann slik at de ikke blir misfargede.

Server ølbraissert reinsdyrstek i tynne skiver med potet- og soppterrine og saus. Rørte tyttebær smaker også godt til. 

 

Kjernetemperatur reinsdyrstek. Lite stekt: 55 °C, Medium: 60-65 °C, Medium pluss: 70 °C, Gjennomstekt: 75 °C.

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 22.12.2024 07:15:10