Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Tartar med jalapeño og potetgull

Ingredienser

porsjoner

Tartar:

  • 150 g mørbrad av storfe
  • 30 g hermetisk jalapeño
  • 30 g syltet cornichonagurker
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 2 ss frisk gressløk
  • 2 ss majones
  • 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus)

Til servering:

  • 50 g valgfritt potetchips
  • 1 ss finhakket frisk gressløk til servering

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Salte chips toppet med kremet tartar - en skikkelig umamibombe! Lag denne til forrett, eller som en snack når gjestene kommer. Dette er Kokkens Jul, ved Aron Espeland. Julekos på stjernenivå!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Tartar:

  • 150 g mørbrad av storfe
  • 30 g hermetisk jalapeño
  • 30 g syltet cornichonagurker
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 2 ss frisk gressløk
  • 2 ss majones
  • 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus)

Til servering:

  • 50 g valgfritt potetchips
  • 1 ss finhakket frisk gressløk til servering

Slik gjør du

Dette er en av flere oppskrifter fra Kokkens Jul, en Youtube-serie fra MatPrat. Se hele serien her!

Sikker tilberedning av tartar. Svi av kjøttstykket på alle sider i en varm og tørr panne. Skjær av ytterlaget som er stekt. Nå sitter du igjen med et kjøttstykke som er fritt for overflatebakterier og som er klart til bruk. Ytterlaget kan også kuttes opp og brukes inn i tartaren, for ekstra smak. Husk rent utstyr og god kjøkkenhygiene.

trinn du kan merke av

Dette er én av tre retter kokk Aron Espeland disker opp med i denne runden av Kokkens Jul. Sjekk også ut Kålrot med eggekrem til tapas og Croquette med pinnekjøtt!

Tartar med jalapeno og potetgull

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 26.12.2024 16:19:49