Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvitløksbrød med bakt hvitløk

Hvitløksbrød med bakt hvitløk

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. hel hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 200 g romtemperert smør
  • 1 bunt frisk persille
  • 2 stk. baguette
  • 4 ss parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 880 kcal
Fett 57 g
Protein 18 g
Karbohydrater 69 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du fått med deg TikTok trenden hvitløksbrød med bakt hvitløk? Det har vi og den er skikkelig digg! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. hel hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 200 g romtemperert smør
  • 1 bunt frisk persille
  • 2 stk. baguette
  • 4 ss parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 880 kcal
Fett 57 g
Protein 18 g
Karbohydrater 69 g

Slik gjør du

  1. Skjær toppen av hvitløkene, legg over i aluminiumsfolie og hell godt over med olivenolje. 
  2. Pakk hvitløken inn i aluminiumsfolien og legg over i en ildfast form. Bak i en time i ovn på 180 °C. 
  3. Finhakk persille og ha i en skål sammen med smør, salt og pepper.
  4. Press hvitløken ut av skallet og over i smørblandingen. Hell over stekefettet fra den ildfaste formen. Bland godt sammen. 
  5. Skjær baguettene i to på langs og smør på hvitløkssmøret.
  6. Ha baguettene over i en ildfast form og riv over parmesan. 
  7. Gratiner baguettene videre i ovnen i ca. 10 minutter. 

Lyst til å lage hvitløksbrød, men har ikke så mye tid? Prøv pull apart hvitløksbrød som lages med ferdig pizzadeig. 

Hvitløksbrød med bakt hvitløk

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 23.11.2024 12:16:37