Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Saltlake

Svak saltlake

Ingredienser

1  porsjoner
  • 300 g salt
  • 5 l vann
  • 1 ss sukker

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Svak saltlake er en oppbevaringslake som brukes til å sikre holdbarhet på hele eller store stykker av hjemmelaget eller kjøpte pålegg, som for eksempel lammerull, okserull, kokt tunge, sylte og juleskinke.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 300 g salt
  • 5 l vann
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppbevar kjølig. Kjøttpålegget holder seg godt i ca. 10 dager i denne laken.

Dette er en ideell saltlake til å oppbevare julens pålegg i. Legger du pålegget i plastposer i kjøleskap får det kortere holdbarhet enn om du legger det i en slik saltlake. I denne laken kan kjøttpålegg oppbevares uten problem i 10 til 14 dager, når stykkene ligger dekket av laken og ikke har kontakt med luft (oksygen). Laken må stå kaldt i kjøleskap eller kjølerom.

Bruk en plastboks med lokk til å lage laken i, og pass på at det er nok lake til at kjøttpålegget blir dekket. Legg eventuelt noe tungt over pålegget, slik at det holdes nede i laken.

Dersom laken får en grå hinne på toppen, så er dette en forurensing av laken. Dette kan øses av og man bør da fylle på med nylaget lake for å sikre at du har nok saltinnhold i laken og riktig mengde lake til å ha over pålegget. Har du hatt laken lenge kan det være at du må lage en ny eller fylle på ny lake på den gamle. Saltinnholdet i laken vil bli mindre etter hvert som det legges nye produkter i laken. Skyll av pålegget med kaldt vann før du legger det ned i den nye laken, da forurenser du ikke laken, og den holder seg lengre.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 26.12.2024 12:30:07