Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eplekake med cider

Eplekake med eplesider

Ingredienser

porsjoner

En kake gir ca. 12 stykker

  • 2,5 dl eplesider
  • 300 g syrlige eple
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 4 ss smør
  • 1,5 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts malt kanel
  • 3 ts sukker
  • 35 g hasselnøtter
  • 2,5 dl eplesider
  • 2,5 dl melis
  • ca. 1 ss kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3414 kcal
Fett 131 g
Protein 60 g
Karbohydrater 474 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en eplekakeoppskrift som stammer fra New England på USAs østkyst, der det produseres mye nydelig eplesider. Vi bruker norsk eplesider, og får minst like godt resultat! Når eplesideren kokes inn får den ekstra konsentrert smak som setter særpreg både på kaken og glasuren. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

En kake gir ca. 12 stykker

  • 2,5 dl eplesider
  • 300 g syrlige eple
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 4 ss smør
  • 1,5 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts malt kanel
  • 3 ts sukker
  • 35 g hasselnøtter
  • 2,5 dl eplesider
  • 2,5 dl melis
  • ca. 1 ss kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3414 kcal
Fett 131 g
Protein 60 g
Karbohydrater 474 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Det finnes et godt utvalg norsk eplesider i handelen, både på Vinmonopolet og i andre utsalg. Og kanskje er du heldig og har en lokal produsent i nærheten! Du kan også bruke eplemost eller alkoholfri sider i kaken. 

Eplekake med cider

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11709, server:MP-PRD-WEB12 27.09.2024 13:27:56